Linnea mötte Guds kärlek på nytt

1105

Linnea Stening vet hur det är att befinna sig på den mörkaste botten och där brottas med självmordstankar, kamp, bitterhet och depression. Besvikelse på kyrkan förde henne allt längre bort från Gud. Men Guds kärlek visade sig vara större än hon förstått.

Linnea bor och är uppvuxen i Halmstad, men föddes i Montes Klaros i Brasilien, där hennes adoptivfamilj var missionärer. Linnea växte alltså upp i en kristen familj och fick en stark barnatro med sig. Hon döptes som trettonåring, men allt eftersom tiden gick skedde en negativ förändring i hennes kristna tonårsliv.
– Jag började komma bort från tron och ifrågasatte vem Gud var egentligen. Jag såg så mycket i kyrkan som jag tyckte inte hörde hemma där, berättar Linnea.
– Människor var trasiga och gjorde varandra illa. Jag var både arg och bitter. Det blev så mycket tumult i mitt liv, fortsätter hon.

Radikalt förvandlad
Som 19-åring fick hon ett livsförvandlade kärleksmöte med Gud på en nyårskonferens i Stockholm.
– Jag blev radikalt förvandlad och kände att Gud verkligen älskade just mig, säger Linnea. Hon har en danstalang och bestämde sig för att söka in till balettakademin i Göteborg och kom in.
– Där levde jag ut ett radikalt kristet liv, berättar Linnea och skrattar vid minnet. Hon bad för flera av sina klasskamrater och de blev helade.
Eftersom det var tufft och mycket utmanande, så hoppade Linnea av utbildningen efter bara ett år och undervisade sedan i dans på Sturegymnasiet i Halmstad.
– Jag fick sedan möjlighet att åka till Israel på en stor konferens som heter:” The feast of tabernacles”, berättar Linnea.
– Det är den kristna ambassaden i Jerusalem som anordnar den och jag har varit där tre gånger.

Mörker och hopplöshet
År 2001 gifte Linnea sig och paret fick tre barn. Att bli mamma var för Linnea ganska omvälvande och mycket hände inom henne. Hon började se saker på ett annorlunda sätt, till exempel i relationen med Gud. Eftersom Linnea är adoptivbarn så väcktes starka känslor upp inom henne. Efter tio års äktenskap gick Linnea och hennes man av olika skäl skilda vägar.
– De värsta sex åren i mitt liv följde, berättar Linnea.
Hon kom in i ett starkt mörker och brottades med depressioner och självmordstankar och när det var som värst och hon mådde som allra sämst blev hon inlagd på psyket.
– Jag kunde vakna på nätterna och höra en röst som sa: ”Du ska dö Linnea!”
– Det som gjorde att situationen vände var förstås Guds ingripande, men också stöttningen från mycket goda och förstående vänner.

Vågar visa sig svag
– Jag var bergsäker på att ingen kunde hjälpa mig, men det var när jag var på botten av botten som jag förstod Guds oändliga kärlek och att han verkligen finns när man är som mest trasig. Linnea jobbade och hade sina barn hos sig varannan vecka.
– Men de veckor jag var barnledig kunde jag knappt ta mig ur sängen, säger hon.
Linnea förklarar att hon alltid har visat sig stark utåt, men idag kan hon vara sig själv och är inte rädd för att visa sig svag.

En ny förtröstan på Gud
– Resan jag gått igenom, är från ostadig mark till ett liv med ”bara Gud”. Jag har fått en annan tillförsikt och vet att jag duger. Jag vet att det handlar inte om mina prestationer.
– Man kan ha en bild av Gud, hur man tror att han funkar. Jag tror att det är viktigt att inte fördöma för man vet aldrig vad en annan människa går igenom, menar Linnea som själv brukade känna mycket fördömelse:
– Idag känner jag ingen fördömelse, utan har en helt annan förtröstan, avslutar Linnea.

Anna-Karin Stenberg
Med tillstånd av tidningen Inblick.

INBLICK är nyhetstidningen som beskriver omgivningen utifrån den lilla människans perspektiv. Med tyngd i kristna opinionsfrågor och tydligt ställningstagande för ”dessa mina minsta” förmedlas nyhetsreportage med socialt fokus. I varje veckas tidning finns dessutom flera härliga reportage om vad Jesus gör i vanliga människors vardag. Kommer ut på torsdagar. Innehåller utförlig TV-bilaga från Kanal 10 och Kanal 10 Norge.