Katrin: ”Jesus tog bort all tomhet och sorg”

5775

Katrin Eklunds första möte med nyandlighet var ljust och glatt. Hon trodde att det skulle fylla henne med det som fattades i livet. Men det som först var spännande fick snart andra följder. Katrin blev sjuk och hela livet blev ett kaos. När allt var som tyngst började hon be till Gud.
– Den dag jag mötte Jesus var det som om jag blev hel för första gången. All tomhet och sorg i mitt inre försvann, berättar hon.

Katrin Eklund har bott hela livet på Gotland. Tidigt kom hon i kontakt med nyandlighet.
– Jag har alltid varit en sökare som vill ha något mer än det som vi kan se.
– Det började med Anden i glaset när jag var 13 år. Vi blev ett gäng som samlades hemma hos mig. Det hände en hel del och vi förstod att det fanns en annan verklighet. Men jag insåg aldrig riktigt vad det var som jag höll på med. Katrin började även spå sig.
– Jag tyckte det var spännande. En spåkvinna hade även kurser i meditation, så då gick jag på det också. Jag började få budskap och kom mer och mer in i den nyandliga världen.

- Erbjudande från Jesus.se! -

Tomhet och saknad
Katrin utbildade sig till massös och friskvårdskonsulent. Hon gick dessutom en utbildning i akupressur. Där kom även yogan in.
– Jag fick testa på yoga och det kändes jättebra, ljust och skönt för kroppen. Efter det fortsatte jag att gå på yoga varje vecka. Katrin berättar att allt hon höll på med till en början andades kärlek, ljus och glädje.
– Jag tyckte att jag hade ett bra liv med två underbara barn. Men ändå gick jag hela tiden runt med någon slags tomhet och saknad i mitt hjärta. Det fattades något som jag aldrig kunde förstå.

Mådde dåligt av yoga
När Katrin arbetade med massage eller akupressur hände det att hon fick upp budskap till den hon behandlade.
– Samtidigt blev det mer och mer ansträngande. Ansvaret tog på mig och på min kraft, och jag blev allt tröttare. Katrin, som alltid sökt efter sanning, bad nu, rakt ut, att hon skulle få möta sanningen. Och saker började hända i hennes liv.
– Jag brukade själv gå på akupressur, men plötsligt tålde jag det inte längre. Jag fick hjärtklappning och mådde dåligt. Inte heller yogan gav mig något längre.
– Jag kunde inte slappna av alls. Det som tidigare hade fyllt mig med ljus och frid fick mig nu bara att bli rastlös och må dåligt. Jag blev sjuk och hela livet blev ett kaos.

Värre än en skräckfilm
Katrin drabbades av infektion på infektion. De satte sig på njurarna och hon fick en stor infektion i buken.
De röda blodkropparna minskade snabbt i antal och Katrin fick flera blodtransfusioner. I november 2013 åkte hon akut in på lasarettet. Då hade infektionerna lett till blodförgiftning. Hon var illa däran, men läkarna satte in stark antibiotika.
– Det var fruktansvärt, värre än en skräckfilm. Det var som om hela kroppen skrek, jag var så attackerad. Jag kunde inte finna lugn i min kropp över huvudtaget, den var i en sådan stress och det värkte i hela kroppen. På nätterna kunde jag inte sova. Jag såg monster i min hjärna hela tiden. Läkarna ville skicka Katrin till Karolinska sjukhuset för att bland annat operera bort livmodern och äggledarna. Men Katrin vägrade.
– Jag sade till läkarna att problemet inte sitter i mina organ och att jag inte blir frisk för att organen tas bort.
Istället sökte sig Katrin till den alternativa vården, i form av örter och frekvensterapi. Samtidigt började hon be till Gud.

Lyftes upp i ljuset
– När det var som värst tänkte jag att nu dör jag, jag klarar inte det här längre. Då började jag – som mitt sista hopp – att be till Gud.
Bönen ledde till en övernaturlig upplevelse.
– Jag upplevde att jag lyftes upp från sjukhussängen och hamnade i ett enormt ljus. Där fanns det ingen smärta, allt var så fridfullt och underbart. Men så plötsligt – mot min vilja – var jag tillbaka i sjukhussängen igen, med alla attacker och all smärta.
– Det här upprepades flera gånger. Till slut visste jag att när det blev riktigt illa och jag bad till Gud, då fick jag komma till ljuset för en stund.

Bad till Gud för dottern
Katrin fick lämna sjukhuset och flyttade hem till sina föräldrar som toghand om henne. Samtidigt behandlade hon sig själv med frekvensterapi varje dag.
– Jag tålde inte mat, det kändes som att hela kroppen höll på att brännas sönder. Det var som eld i min kropp. Alla bra bakterier, hela mitt immunförsvar, allt brändes sönder. Katrins dotter Natalie bodde i USA, men grät i telefonen för att hon mådde så dåligt.
– Själv var jag sängliggande och jättesjuk och kunde inte göra någonting för att hjälpa henne – mer än att be. Så jag började be till Gud för min dotter.

Förbön via telefon
När Natalie kom hem från USA gick hon till en new age-mässa i Stockholm. Där fick hon möta en grupp kristna från Korskyrkan.
De bad tillsammans med henne, och något hände. Natalie fylldes av glädje, hon började gå till kyrkan och lärde sig mer och mer om Jesus och den kristna tron. Katrin fick telefonkontakt med Natalies vänner från kyrkan och så småningom gick hon med på att få förbön via telefonen.
– Varje gång han bad kände jag att det hände någonting, och efter en tid var jag så stark att jag orkade åka till Stockholm för att träffa dem.
– Det blev ett starkt möte. Vi bad tillsammans och tårarna rann.
– Både jag och Natalie förstod att Jesus är det sanna ljuset. Det är han som är sanningen.
– Jag kände hur det växte mer och mer i mig och jag förstod att det var det här livet som jag verkligen ville ha.

Änglar bytte skepnad
Samtidigt insåg Katrin att hon inte kunde fortsätta med sina nyandliga aktiviteter.
– När jag fortfarande hade en fot i varje värld så började jag be om sanningen. Och när jag såg änglar, djur eller färger för mitt inre så började jag fråga dem om de trodde på Jesus, att Jesus är Messias och att han dog på korset och uppstod igen för att vi skulle få liv.
– Då var det som om änglarna eller djuren bytte skepnad och försvann. Någon gång fick jag se en ängel förvandlas till en krokodil innan den försvann bort. Och jag insåg att det här är något som ska bort ur mitt liv.
– Det var fruktansvärt att se sanningen, för det här hade ju varit mitt liv. Det är tufft att få veta att det man hållit på med och trott vara sanningen i själva verket bara var en stor lögn.
– Det ville ta mitt liv, men det förstod jag inte när jag var mitt inne i det. I början hade allt känts så roligt, ljust och spännande, men det blev en spiral som gick neråt och neråt, ända tills jag landade på sjukhuset.

Brände allt nyandligt
Katrin valde att bränna alla nyandliga föremål i hemmet, som böcker och tarotkort.
– Det var en sådan befrielse. Jag insåg vilket fängelse jag hade suttit i.
Sommaren 2015, i ett telefonsamtal med mannen från Korskyrkan, bestämde sig Katrin för att verkligen ta emot Jesus i sitt liv.
– I efterhand ser jag att det var då allt började vända. Sjukdomsbilden gick rakt uppåt istället för upp och ner.
– Jag kunde sluta med alla örter och frekvensterapi. Jag kände mig allt friskare och starkare. Gud gjorde så mycket i mitt liv!

Sista pusselbiten
En månad senare döpte Katrin sig, tillsammans med sin dotter Natalie.
– Jag ville dö bort från mitt eget och det som den här världen hade format mig till att vara. Nu ville jag istället bli den som Gud har skapat mig till att vara, och jag har fått en helt ny syn på människor, på livet och på mig själv. Känslan på insidan har också förändrats.
– Den dag jag mötte Jesus försvann all tomhet och sorg, det som hela tiden funnits i mitt inre. Det var som om jag blev fylld och hel för fösta gången.
– Den bit som alltid har fattats, den har nu fallit på plats. Sista pusselbiten är lagd och jag har blivit hel.

Fel sanning
Katrin vill råda andra att verkligen söka sanningen.
– I västvärlden idag vänder vi oss till fel sanning och många människor blir så lurade.  De som håller på med new age är oftast goda människor som vill väl, men som blir lurade av den mörka andliga välrden.
– Vi går vilse och vi behöver förstå att det är ett fängelse, att vi förlorat det sanna livet.
Katrin betonar hur viktigt det är att de som har hittat Jesus – det sanna ljuset – är frimodiga och delar med sig av det som de har upplevt.
– Varje människa har ett eget val. Vi kan välja att leva i en falsk sanning eller i den verkliga sanningen som är tron på Jesus, avslutar hon.

Eva Ruderstam
Med tillstånd av tidningen Inblick.

INBLICK är nyhetstidningen som beskriver omgivningen utifrån den lilla människans perspektiv. Med tyngd i kristna opinionsfrågor och tydligt ställningstagande för ”dessa mina minsta” förmedlas nyhetsreportage med socialt fokus. I varje veckas tidning finns dessutom flera härliga reportage om vad Jesus gör i vanliga människors vardag. Kommer ut på torsdagar. Innehåller utförlig TV-bilaga från Kanal 10 och Kanal 10 Norge.