Jesus befriade Ann- Sofie från missbruk, förtvivlan och ångest

5833

Ann-Sofie Norén var missbrukare, men blev ögonblickligt befriad från missbruk när hon mötte Jesus. Genom en lång process är hon även fri från ångest och förtvivlan. Idag, efter två år på bibelskola, mår hon bättre än någonsin.

Ann-Sofie Norén växte upp utanför Södertälje i ett hem med tuffa förhållanden. Det ledde till att hon kände en stor otrygget i livet. Ändå har tron på Gud alltid funnits där. Vid jul gick de till kyrkan och tårarna var nära.
– I kyrkan vid jul spelade de musik och jag skämdes, för att tårarna var så nära, berättar Ann- Sofie.
Hon minns också tillfällen i skolan när hon känt Guds närvaro, till exempel när fröken läste om Maria, Josef och Jesusbarnet. Då infann sig en skön känsla inombords.
Men Ann-Sofie började missbruka och hon både drack och tog droger. Tiden som missbrukare var tuff och det hände ibland att hon blev slagen av olika män.
Hon försökte sluta med drogerna många gånger, men misslyckades varje gång.
– Jag kämpade i egen kraft och klarade inte av det, berättar Ann-Sofie.
För drygt tio år sedan lärde Ann-Sofi känna några grannar som var kristna.
– De pratade om Gud och Jesus och tog ut mig på promenader när jag var bakfull. Mannen i familjen läste ur Bibeln. Det blev som balsam i bröstet på mig, minns Ann-Sofie.
– Det enda krav de hade var att de inte ville träffa mig när jag var påverkad. De gav inte upp utan fortsatte berätta om Jesus för mig tills jag blev frälst, säger hon.

- Erbjudande från Jesus.se! -

Fullständigt fri från missbruk
Hon började förstå att Jesus fanns och älskade henne. Hon sa ja till Jesus och i frälsningsögonblicket blev hon fullständigt befriad från missbruket.
Men allt har inte varit lätt. Smärta från barndomens upplevelser började komma upp till ytan när hon inte längre kunde fly genom missbruket.
– Det har varit tufft många gånger, men Jesus har tagit mig igenom och jag har inte fallit tillbaka i varken droger eller alkohol, berättar hon.
Hon grät många år hemma i sin lägenhet tillsammans med Jesus. Så föddes en längtan att gå bibelskola, men det var osäkert med försörjningen.
– När jag lämnat in ansökan så ordnade sig den ekonomiska biten. Trots att några som lovat hjälpa mig svek mig ekonomiskt löste det sig ändå.
Hon började på bibelskola och första året fortsatte hon att gråta och grät ut mycket ångest, sorg och smärta. Idag, efter två år på bibelskola, är ångesten borta.
– Jag tänkte faktiskt på det häromdagen, att jag nästan aldrig har någon ångest längre. Det är viktigt att jag sköter min hälsa och sover bra, men ångest har jag inte längre.
Gud helade minnen och hon kan titta tillbaka på både uppväxt- och missbrukartiden utan att må dåligt. Hon kan till och med be för de män som misshandlade henne.
– Jag ber att de ska bli frälsta och få möta Guds kärlek.

Bättre än någonsin
Ann-Sofie har också fått uppleva hur det är att vara utbränd. Läkaren sa till henne att hon aldrig skulle kunna jobba mer än tio timmar i veckan.
Under utbrändheten utmanade Jesus henne:
– Han sa ”Jag vill att du springer en timme”, berättar Ann-Sofie som antog utmaningen och började springa hemma i lägenheten.
– Jag satt klockan på en timme och så sprang jag en timme och jag orkade. Resten av dagen låg jag till sängs.
Nu, två år efter utbrändheten, mår Ann-Sofie bättre än någonsin.
– Jag blev av med så mycket förtvivlan och hopplöshet på bibelskolan att nu gråter jag väldigt sällan. Visst kan jag bli ledsen om någon sårar mig, men så bra som jag mår nu har jag aldrig gjort i hela mitt liv.
Nu ska hon dessutom snart bli farmor och vill gärna fortsätta gå bibelskola. I framtiden finns också planer på en bok om livet.
– Jesus har sagt till mig att det jag inte vill att människor ska veta om mig, det ska vi skriva en bok om i framtiden.

Anna-Karin Stenberg. Med tillstånd av tidningen Inblick.

INBLICK är nyhetstidningen som beskriver omgivningen utifrån den lilla människans perspektiv. Med tyngd i kristna opinionsfrågor och tydligt ställningstagande för ”dessa mina minsta” förmedlas nyhetsreportage med socialt fokus. I varje veckas tidning finns dessutom flera härliga reportage om vad Jesus gör i vanliga människors vardag. Kommer ut på torsdagar. Innehåller utförlig TV-bilaga från Kanal 10 och Kanal 10 Norge.