Ella blev nyfiken på systerns nya tro

597

Ella Appelkvist var skeptisk men intresserad när hon lyssnade på vad sin nykristna syster och hennes kompis berättade om Gud. När smärtan i hennes axel försvann en stund senare blev hon överväldigad och förstod att det var Gud som rört henne.
– Jag blev så chockad av att smärtan försvann och jag började gråta, berättar Ella.

Ella Appelkvist tog studenten 2021 och hon mådde inte så bra. Det var mycket bråk och drama i hennes umgänge. Hon åkte upp och hälsade på sin syster Maja i Stockholm och hon bestämde att hon också ville flytta från sin hemstad till storstan.
Ella lyckades få en lägenhet och kunde flytta upp till hösten.
– Jag tänkte att jag skulle må bättre i Stockholm och jag kunde komma närmare min syster, berättar Ella.
Första tiden blev det mycket ensam tid och det blev en hel del festande och Ella funderade på att flytta tillbaka.
– Det blev en trög start, berättar Ella.

- Erbjudande från Jesus.se! -

Systern sökte andligt
Ellas syster Maja hade börjat upptäcka den andliga dimensionen och hon läste böcker och höll på med olika praktiker inom new age. Maja berättade om sina upptäckter, tipsade om böcker och ville dela det hela med Ella.
– Jag kände väl inte att det var något för mig, men ställde ändå upp en del.
Ella tyckte det blev för mycket tjat om det andliga och att det försämrade deras relation.

Blev nyfiken
Maja sökande ledde till att hon tog emot Jesus och blev kristen. Först tänkte Ella att det bara var en ny fas, men hon märkte att Maja var förändrad och hade hittat en ny glädje. Trots att Ella var skeptisk blev hon nyfiken och ville höra mer.
– Shit, vad är det här, tänkte jag.

Bad för axeln
Kort efter att Maja funnit sin tro kom Ella hem till Maja och träffade Emil, som hade varit med och lett Maja till Jesus. De berättade om sin tro på Gud, om Bibeln och om deras egna upplevelser. Ella lyssnade och reflekterade.
”Har du ont någonstans?” frågade Emil.
Ella hade ganska rejält ont i sin axel efter att ha burit en tung väska. Det gjorde ont bara man nuddade axeln. Emil sa att Maja kunde be för henne.
– Jag var skeptisk. Och Maja blev obekväm av situationen, berättar Ella.
Maja tog steget att be en enkel bön för sin systers axel.
– Jag märkte att all smärta försvann och jag blev så chockad att jag började gråta.
Ella var länge i ett chocktillstånd och de fortsatte samtalen om Gud i flera timmar. Ella klämde mycket på sin axel men kunde inte hitta någon smärta längre.
– Jag blev mycket intresserad av att höra allt de hade att säga och jag fick en frid i min kropp. Det blev ett stort Gudsmöte som förändrade så mycket för mig. Jag fick många svar på mina frågor.

Nya vänner och dop
Ella följde med till Emils församling SOS Church i centrala Stockholm. Hon började sedan gå till en så kallad lifegroup, en mindre grupp i församlingen som träffades i hemmen.
– Där var det bara kärlek. De var så familjärt och min tro blev allt starkare. Jag hade hittat hem.
Maja hade döpt sig och det gjorde snart Ella också, i december 2021.
– Det var så fint och fridfullt när jag döpte mig.
Ella lyckades sluta snusa och hon har fått många nya vänner. Frälsningen har inneburit att hon blivit mer självständig, självsäker och mer omtänksam.

Hela skaran till Jesus
Förutom Maja så har Ella ytterligare sju helsyskon. Maja och Ellas frälsning kickade igång en kedjereaktion så alla de andra sju syskonen tog emot Jesus under 2022. Alla nio syskon är i skrivande stund troende kristna.

Familjeväckelsen svepte fram i den stora syskonskaran. Alla nio tog emot Jesus under ett års tid. Mamma Charlotte längst till vänster och pappa Kjell tredje från vänster.

– Det var så roligt att berätta våra vittnesbörd för syskonen. De blev exalterade och de hade inte svårt att ta emot.
De flesta i syskonskaran hade som barn gått regelbundet på ”Kyrk-kids” i sin lilla hemby i Östergötland. Förutom kompisar, pyssel och fika så handlade det om Gud och de fick höra berättelser från Bibeln och be. Föräldrarna tyckte det var något bra trots att de själva inte var kristna.
Mamma Charlotte är öppen och säger att hon vill tro men att hon inte känner någonting.
– Hon behöver någon slags uppenbarelse. Hon lyssnar på lovsång och jag tror att det är på gång.
– Pappa har sagt att om jag blir frisk från min diabetes så kommer han bli övertygad att Gud finns.
– Jag lever nu ett fridfullt liv med Gud. Har fått ett nytt jobb som jag hade bett om. När jag flyttade till Stockholm kunde jag inte tro att jag skulle få ett sådant bra liv som jag har idag, Det tackar jag bara Gud för.

PETTER ALLGULIN  FOTO: PRIVAT

Med tillstånd av tidningen Inblick.

INBLICK är nyhetstidningen som beskriver omgivningen utifrån den lilla människans perspektiv. Med tyngd i kristna opinionsfrågor och tydligt ställningstagande för ”dessa mina minsta” förmedlas nyhetsreportage med socialt fokus. I varje veckas tidning finns dessutom flera härliga reportage om vad Jesus gör i vanliga människors vardag. Kommer ut på torsdagar. Innehåller utförlig TV-bilaga från Kanal 10 och Kanal 10 Norge.