David blev helad från djupa depressioner och svåra eksem

3079

David Vennberg var femton år när han hade tappat allt hopp och gick i självmordstankar. Han plågades av svåra eksem på händerna och hade mardrömmar på nätterna. Men ett samtal om Gud med hans pappa och en låt om Jesus på YouTube förändrade allt.
David Vennberg är född och uppvuxen i Stockholm och bor i Sollentuna. Redan i lågstadiet blev han mobbad. Han hade inga vänner och problemen fortsatte därefter genom åren.
– Jag fick problem i skolan och med socialtjänsten och träffade Barn- och ungdomspsykiatrin en gång i veckan i Sollentuna. Sedan hade jag också depressioner och mycket eksem på händerna som jag skämdes över. Jag hade mardrömmar och kunde inte sova på nätterna, berättar David för Inblick.
– Det var något i mitt huvud som sa att jag skulle ta livet av mig. Jag ville inte leva längre.
– Jag kände mig som ett misstag, det var en obeskrivlig känsla. Jag kände mig inte älskad och trodde inte att jag hade någon framtid, fortsätter han.

Samtal om Gud
Innan David blev frälst tittade han mycket på dokumentärer om vad som händer efter döden. En dokumentär handlade om en missbrukare som en dag svimmade och fick möta Gud och sedan blev nedsänkt till helvetet.
– Jag tänkte på att min pappa var kristen och jag brukade vara där varannan helg, så jag åkte till honom och började ställa frågor om Gud och om himlen och helvetet. Pappa och jag pratade ända från sex på kvällen till tolv på natten om det här.
En hunger kom efter att få veta mer om Gud för David som kände sig uppgiven. När måndagen kom var David hemma från skolan på grund av all eksem. Hans pappa visade då honom en låt på YouTube som handlade om att följa Jesus.

- Erbjudande från Jesus.se! -

Befrielse genom dopet
– En minut in i låten började jag gråta och Guds närvaro kom in i rummet. Gud rörde vid mig. Jag blev överbevisad om Guds kärlek och fick en känsla av att vara älskad, en känsla som jag inte haft på flera år. Från den dagen ville jag släppa allt och döpa mig.
– Ändå upplevde jag en kamp på insidan att jag inte skulle göra det. Det var som om något inte ville att jag skulle döpa mig. Men så blev det. När jag sänktes ner i vattnet fick jag panik och de drog upp mig.
– Jag började gråta, hosta och skaka. Något började släppa sitt grepp om mig. De lade händerna på mitt huvud och bad och då kom något ut ur min mun. Jag slutade hosta och må illa och kände ett lugn i mitt huvud som jag inte känt på flera år.

Fri från depression
Depressionen släppte taget om David i ett ögonblick och efter händelsen så började han spendera mycket tid med Gud. Han fick nu uppleva förföljelse för sin kristna tro när en person i hans närhet sa att han var hjärntvättad. Men den första veckan efter dopet var den bästa i Davids liv och han blev mirakulöst helad från alla sina eksem.
Mardrömmarna försvann också efter att han blivit frälst och döpt sig men efter lång tid fick han en hemsk mardröm på natten. Men Jesus kom ofta i Davids drömmar på nätterna och undervisade honom om olika saker och om att han kunde tala till det onda i Jesu namn.

Brinnande för Jesus
David berättar att han tittade mycket på skräckfilmer innan han blev kristen, något han tror var en inkörsport för mardrömmarna. Mardrömmarna kom tillbaka efter en tid men David bad mer och mer och mörkret försvann.
Idag är David brinnande för Jesus och det har gått åtta månader sedan han blev frälst. Han berättar gärna om sin kristna tro för människor och han evangeliserar för sina klasskompisar och skulle vilja predika för hela skolan.
Depressioner, eksem, självmordstankar och mardrömmar tillhör numera hans förflutna.

Anna-Karin Stenberg

Med tillstånd av tidningen Inblick.

INBLICK är nyhetstidningen som beskriver omgivningen utifrån den lilla människans perspektiv. Med tyngd i kristna opinionsfrågor och tydligt ställningstagande för ”dessa mina minsta” förmedlas nyhetsreportage med socialt fokus. I varje veckas tidning finns dessutom flera härliga reportage om vad Jesus gör i vanliga människors vardag. Kommer ut på torsdagar. Innehåller utförlig TV-bilaga från Kanal 10 och Kanal 10 Norge.