Camilla har lärt känna Guds storhet

1404

Efter många jobbiga och stormiga år satt Camilla Nilsson hemma en kväll med sina barn. Den kristna tro som hon hade haft i yngre tonåren hade försvunnit men nu vände hon sig till Gud i bön: ”Gud, om du finns, var är du då?”. Gud svarade tydligt och direkt: ”Jag är ju här”.

När Camilla Nilsson var barn såg hennes familj välfungerande ut till det yttre. Men Camilla var familjens syndabock och blev extremt dåligt behandlad av sin pappa.
– Pappa hade mycket hat och bestraffade mig. Familjen var enormt sargad och tog inte emot någon hjälp utifrån, berättar Camilla.
Camilla fick inte den kärlek och trygghet hon behövde. Mamma hade en kristen tro men hon hade det jobbigt och levde inte som kristen. Morfar var pingstvän och Camilla var med i kyrkans barntimmar och gick på tältmöten. När hon var runt 12-13 år fick hon frågan om hon ville ta emot Jesus.
– Det ville jag. Men jag förstod inte exakt vad det handlade om, men att det var något bra, berättar Camilla.

- Erbjudande från Jesus.se! -

Fick tecken
En dag såg plötsligt Camilla sin pappa skadad och blodig i pannan i en syn i sitt inre. Hon blev förvånad och berättade för mamma. Mamma uppmanade henne att be.
– När jag träffade pappa nästa dag var han skadad i pannan. Det hade hänt när han meckade med bilen.
En annan dag var Camilla med en kompis och skulle gå över ett övergångsställe med sin cykel vid Ättekullabacken i Helsingborg. En bil kom i 70 kilometer i timmen. Föraren såg inte Camilla på grund av att en lastbil i andra filen skymde henne.
– Jag minns bara att jag flög i luften och att jag sedan satt på marken.
Camilla borde ha blivit allvarligt skadad men hon var oskadd och kunde cykla hem.
Dessa händelser bidrog till Camillas tro på att Gud var med henne.
– Jag förstod att Gud fanns och att han vakade över mig.
Camilla gick ut på stan som trettonåring och berättade om Jesus.
– Jag satte mig vid alkoholisterna på parkbänkarna med Bibeln och berättade att Jesus älskar dem.
Men Camilla hade en bild av Gud som sträng och att hon måste prestera för att accepteras av Gud. Det är först nu på senare år som hon har lärt känna Gud som en far som älskar henne.

Rymde hemifrån
Situationen i familjen var svår och Camilla rymde hemifrån när hon var 15. Det blev ett kaotiskt liv med mycket festande.
– Det var katastrof. Jag lämnade Gud och tonåren blev kaos.
Camilla blev gravid och fick som sjuttonåring sin första son.

Gud svarade
När Camilla var 26 fick hon sin andra son. Hon var i en destruktiv relation med sonens pappa och lyckades ta sig ur den. Hon satt en kväll i sin lägenhet med barnen och vände sig till Gud och bad: ”Gud, om du finns, var är du då?”.
– Då hörde jag en stark röst som svarade ”Jag är ju här”.
– Jag fick så mycket fjärilar i magen så jag visste inte var jag skulle ta vägen.
Hon frågade Gud: ”Vad ska jag göra för att aldrig mer lämna dig?”. Gud svarade: ”Var lika envis mot Satan som du varit mot mig”. Camilla förstod det som att hon envist hade stått emot Gud en längre tid. Nu skulle hon istället stå emot Satan.
– Jag hade inte kunnat ta emot Guds kärlek. Jag var rädd för Gud.
Samtalet med Gud fortsatte hela natten. Camilla fick prata med Gud och han svarade och talade till henne.
– När jag gick och lade mig hade jag en sådan spännande förväntan på livet.

Drömde andlig dröm
När hon sov hade hon en mycket speciell dröm.
– Jag stod på en vit plattform och allting var vitt runt omkring.
En väldigt liten man kom gåendes mot henne. Han såg ut som en människa men hon visste inom sig att det var Satan, men hon blev inte rädd. ”Kom, du ska följa med mig”, sa han. ”Nej, jag tillhör inte dig”, svarade Camilla. ”Det vet jag. Men jag ska visa dig en sak”, sa Satan.
Golvet började sänkas ner som en hiss. De kom till en synnerligen otrevlig plats. Det var svart och rött och det var som en dal med klippväggar runt om och en massa människor.
– Usch, det var hemskt.
”Jag har alla dina vänner här”, sa Satan. Camilla fick en stark motivation att berätta för andra om Gud.
– Jag tror att det var en varning från Gud. Jag såg livets allvar.

Fann gemenskap
Camilla hittade en församling och fick nya vänner. Hon följde sedan med upp till församlingen Arken på helandehelger.
– Där var det likadant igen. Jag fick sådana starka möten med Gud.
Gud bekräftade att han varit med henne hela tiden och sett allt hon gått igenom. Han började hela hennes själ. Hon hade mycket skador från barndomen och det tog tid att bli ödmjuk och att kunna släppa in Gud och förstå att hon inte måste fixa allting själv.
Camilla tycker det periodvis har varit svårt att leva i Guds vilja men hon har alltid upplevt att Gud har varit med henne med sin nåd.

Morfar dog
En dag hörde Camillas mamma av sig och berättade att morfar hade dött. Camilla fick sedan en syn: Morfar såg ut att vara i 25-årsåldern, han hade på sig en vit klädnad och vinkade åt henne. Han var hemma hos Gud.
– Jag har fått uppleva många sådana syner.

Blev dödligt sjuk
Kring julen 2018 började Camilla bli riktigt dålig. Hon fick fruktansvärda smärtor i ryggen och bröstkorgen. Hon fick svårt att andas. Sjukvården var sena med att konstatera att det var cancer. Den spred sig i kroppen. Cellgifter och strålning hjälpte inte och läkarna gav henne beskedet att bara en av tio överlever det hon hade.
– Jag bröt fullständigt ihop. ”Gud, ska jag dö nu? Jag är bara 45 år”, ropade jag.
”Det spelar ingen roll vad läkarna kallar detta för, för jag ska rädda dig.” hörde hon tydligt från Gud. Han sa också att hon skulle vara frisk om ett år.
Camilla fick mycket ångest och rädsla men hon kände sig buren av Gud i allt. Efter några månader drabbades hon av lunginflammation och svävade mellan liv och död. Men hon överlevde.
Läkaren berättade om immunterapi, en ny behandlingsform för cancer, som de ville pröva på Camilla. Under behandlingen blev det bättre och ett år efter cancerbeskedet fanns det ingen cancer kvar.

Kom närmare Gud
Att vara så nära döden och få uppleva Guds räddning berörde Camilla på djupet. Hon kunde alltmer slappna av och vila i att hon var ett Guds barn. Flera av hennes sex barn hade också starka Gudsupplevelser under denna tid.
– Jag förstod att jag kunde komma till Gud oavsett vilket bekymmer jag hade.
– Jag har lärt mig att vara beroende av Gud, inte bara när det kommer svårigheter.
För ungefär ett år sedan började Camilla få till sig: ”Gud, du är så enorm” varje morgon när hon vaknade. Hon kan nu dagligen fascineras av Guds storhet.
– När man väl börjar få grepp om det och det börjar landa så är det fantastiskt.

PETTER ALLGULIN Foto: PRIVAT

Med tillstånd av tidningen Inblick.

INBLICK är nyhetstidningen som beskriver omgivningen utifrån den lilla människans perspektiv. Med tyngd i kristna opinionsfrågor och tydligt ställningstagande för ”dessa mina minsta” förmedlas nyhetsreportage med socialt fokus. I varje veckas tidning finns dessutom flera härliga reportage om vad Jesus gör i vanliga människors vardag. Kommer ut på torsdagar. Innehåller utförlig TV-bilaga från Kanal 10 och Kanal 10 Norge.