Årets hemmabagare bad för allt

3349

Efter veckor av intensiv tävling och träning i Hela Sverige bakar på TV4, stod Andrea Brändström till sist som vinnare av titeln Sveriges bästa hemmabagare. Inspelningsveckorna var en tufft tid, men när hon var ensam bad hon till Gud om hjälp i allt.Andrea Brändström vann finalen av Hela Sverige bakar den 12 december i år. Tiden efter programmet har varit lite omtumlande för henne.
– Det är fullt upp men samtidigt väldigt roligt, säger hon.
Andrea som var ganska självkritisk under programmet tror nu mer på sin förmåga att baka.
– Ja, nu har jag mycket mer självförtroende. Jag har fått ett kvitto på att jag faktiskt kan det här. Men utseendet på det jag bakar, där är jag fortfarande lite kritisk.
Den månad som inspelningarna tog, då Andrea var borta från familjen, var intensiv, men hon känner att hon har lärt sig väldigt mycket.
– Jag har utvecklats otroligt mycket. Jag märkte när jag kom hem att jag förstår mer nu vad jag gör och varför saker går som de går, varför till exempel vaniljsåsen skär sig.

Tro som vuxit
Andrea berättade om sin tro under programmet. Något som hon egentligen inte är så van vid.
– Jag är nog lite osäker att prata om det, säger hon.
Kyrkan har varit en naturlig del under hennes uppväxt. Hon har gått i söndagsskola och scouter och sjungit i kör.
– Jag har alltid haft någon form av tro. Under inspelningarna var den viktig, säger Andrea.

- Erbjudande från Jesus.se! -

Bön varje kväll
Inspelningarna av Hela Sverige bakar, var en mycket intensiv tid för Andrea. De andra deltagarna blev visserligen hennes goda vänner, men det fanns också en känsla av ensamhet och saknad efter familjen.
– Jag kände mig ganska ensam och utsatt. Varje kväll när jag fick lugn och ro bad jag. Jag bad för allt; att det skulle gå bra och att det var bra där hemma.

Lyckat recept
Andrea försökte att inte tänka för mycket på familjen utan fokusera där och då. Och det receptet visade sig fungera. Nu är hon korad till Sveriges bästa hemmabagare 2017 och hennes nya kokbok Från fika till fest står ute på försäljningshyllorna.
– Det är recept för hela dagen. Från frukost och småfika till fest och dekoration, säger Andrea.
Efter en tids barnledighet har hon nu varit tillbaka på sitt gamla jobb en månad, men bara på halvtid. Hon driver också ett eget bakföretag där hemma.
– Jag tar emot beställningar, mest från företag. Men att laga mat i på tv som jag gjorde på Nyhetsmorgon är också kul.

Maria Johansson

Med tillstånd av tidningen Inblick.

INBLICK är nyhetstidningen som beskriver omgivningen utifrån den lilla människans perspektiv. Med tyngd i kristna opinionsfrågor och tydligt ställningstagande för ”dessa mina minsta” förmedlas nyhetsreportage med socialt fokus. I varje veckas tidning finns dessutom flera härliga reportage om vad Jesus gör i vanliga människors vardag. Kommer ut på torsdagar. Innehåller utförlig TV-bilaga från Kanal 10 och Kanal 10 Norge.