Nu vågar Jessica vara öppen

När Jessica Berg Borglin tar emot i sin lägenhet i Hässleholm sprudlar hon av glädje. Ögonen glittrar och skratten blir många när hon berättar om sin väg till Gud och sin passion för mission. 
Jessica är en 25-årig hässleholmare som bott i stan största delen av sitt liv.
– Jag växte upp i en icke-kristen familj. Pappa var kristen som ung, men han lämnade Gud och valde en annan väg. Själv konfirmerades jag som tonåring och upptäckte att det fanns något i den kristna tron som intresserade mig. Men jag tog aldrig steget ut för att undersöka vad det var.
 
16 år gammal fick Jessica tag i en Bibel som hon läste ibland. En kristen klasskompis försökte få med henne till Pingstkyrkan, och en dag sa hon ja.
– Jag möttes av en värme och en kärlek, och jag förstod att jag kunde få tag på Jesus och få en egen relation med honom. När pastorn frågade om någon ville bli frälst, så kände jag att det bultade i hjärtat. Jag vågade inte gå fram, men min kompis ryckte mig i armen och frågade om hon fick följa med mig fram. Så vi gick fram tillsammans, och i det ögonblicket överlämnade jag mitt liv till Gud. Det var då det började.
Jessica fick inte något himlastormande möte med Gud, men hon fick uppleva hur han steg för steg ledde henne vidare i livet. Under sommaren blev det fler mötesbesök och Jessica kom också med i en cellgrupp.
 
Blyghet blev trygghet
– Jag var enormt blyg, men Gud jobbade med mig bit för bit, och alltmer övervann jag blygheten. Till andra som är blyga vill jag bara säga att Gud kan förvandla. Kunde han förändra mig och ta bort min blyghet, så kan han definitivt förvandla andra.
Ett år efter gymnasiet skulle Jessica börja på Mission SOS Bibelskola i Märsta utanför Stockholm. Men strax innan skolan startade dog hennes mamma.
– Hon hade varit förtidspensionär och alltid funnits hemma för mig. Det blev en jättestor saknad, och det var verkligen en jättetuff tid. Men jag fann trösten i Gud. Han styrkte mig och upprättade mig.
 
På Bibelskolan upplevde Jessica hur Gud kallade henne att berätta för andra om Jesus.
– Det var ett år som jag satsade på Gud, och där jag matades med undervisning. Jag växte verkligen i min tro. Jag fick uppleva vad Gud ville med mitt liv, och jag fick lära mig att det inte var så svårt att berätta för svenskar om Jesus.
Året kom att förändra Jessica.
– Det satte ett brännmärke i mig, och jag fick en längtan efter att arbeta med mission bland onådda folk.
 
Gud gjorde jobbet
Under utbildningen åkte Jessica och de andra eleverna på en missionsresa till Etiopien.
– Vi hade ett stort kampanjmöte där Johannes Amritzer predikade för massvis med människor. Vi blev tillsagda att stå längst fram vid scenen och ta emot människor som ville ha förbön. Jag kände mig så liten, och sa till Gud att nu är det verkligen du som får göra jobbet för jag kan det inte.
 
Så kom det fram en kvinna och berättade att hon hade problem med värk i ryggen.
– Jag bad en jättekort bön och så frågade jag kvinnan hur det kändes i ryggen. Då böjde hon sig ända ner, och strålade av glädje. Hon hade blivit botad! Wow! Det var verkligen inte jag som hade gjort det, men tänk att jag fick vara ett redskap för Gud!
Samtidigt som Jessica gick på Bibelskolan bildades Göingekyrkan New Life i Hässleholm.
– Jag åkte hem på besök på hösten och lyckades locka med pappa till ett möte. Och tänk, den dagen kom han tillbaka till Gud. När mamma gick bort hade  pappa känt hur Gud kallade honom tillbaka. Nu är både jag och pappa med i församlingen.
Efter bibelskolan flyttade Jessica tillbaka till Hässleholm. Hon jobbade på ett äldreboende och ägnade en stor del av fritiden åt att jobba som ungdomsledare i Göingekyrkan.
 
Passion för mission
– 2007 åkte jag till Thailand för att jobba med Mission SOS under åtta månader. Vi var ett 30-tal ungdomar som arbetade i team i norra Thailand. 
– Vi jobbade i byar, på ett kvinnofängelse och i staden. Vi fick se många liv förvandlade av Gud, människor som blev lärjungar och växte i sin tro på Gud. Hungern bland de som aldrig hört om Jesus är stor!
Nu är Jessica tillbaka i Hässleholm. Hon läser till sjusköterska, och hjälper till med ungdomsarbetet, både Promiseland för de yngre barnen och FireLife för de lite äldre. 
– FireLife är en helt nystartad grupp och vi har redan sett att behovet är stort. Vi umgås och har kul, sjunger lovsång, ber och har undervisning. När jag undervisade häromveckan var det fem unga tjejer och killar som beslutade sig för att ta emot Jesus i sina liv. Jag är så glad och tacksam för vad Gud gör!
Jessica älskar att jobba med unga människor, att hjälpa dem att få tag på livet med Jesus och se hur de växer i tron.
 
I framtiden blir det säkert mer mission.
– Jag älskar mission och kommer säkert att resa iväg igen. Jag vill att andra människor ska få tag i det som jag har fått tag på. Att de hittar kärleken, får möta Gud och får en mening med sitt liv. 
– Det behöver inte vara svårt att prata med andra människor om Gud. Det handlar inte om att slå Bibeln i huvudet på folk, utan att berätta om Jesus genom sitt eget liv. Och det fungerar lika bra i Sverige som utomlands.
Och Jessica tänker inte vara tyst.
– Det finns inget bättre än att berätta för andra människor om Jesus. Är man lite hängig eller nere, så ska man berätta om Jesus för andra. Då blir man verkligen glad.

Text & Foto: Eva Ruderstam. Med tillstånd av tidningen Inblick.

INBLICK är nyhetstidningen som beskriver omgivningen utifrån den lilla människans perspektiv. Med tyngd i kristna opinionsfrågor och tydligt ställningstagande för "dessa mina minsta" förmedlas nyhetsreportage med socialt fokus. I varje veckas tidning finns dessutom flera härliga reportage om vad Jesus gör i vanliga människors vardag. Kommer ut på torsdagar. Innehåller utförlig TV-bilaga från Kanal 10 och Kanal 10 Norge.