Philip vill möta människor med kärlek

SAM 0069
– Gud älskar oss så sjukt mycket och för att möta människor med den kärleken måste vi själva inse det. Det är Philip Christianssons recept för att nå människor.Efter att själv ha fått ett starkt möte med Jesus kan han inte låta bli att berätta för andra. Och han får uppleva hur folk blir både frälsta och helade – på gatan.

Philip Christiansson växte upp i Göteborg, som yngste sonen till Ulf och Else-Marie Christiansson. Idag spelar han själv med i bandet Jerusalem.
– Jag är grymt stolt över min pappa, och ser upp till honom mycket. Att ha en pappa som står 100 procent för det han tror på är grymt coolt.
Att tro på Gud har alltid varit självklart för Philip. Men att gå till kyrkan var inget han gillade. Och livet kom att handla om allt annat förutom Gud.
– I dagens samhälle utsätts unga för ett extremt tryck och blir bombade med våld, omoral och pornografi i alla dess former. Ju mer du utsätts för det, desto mer naturligt blir det.

Som en atombomb
Philips bror Alexander drog igång Wake Up Call. En samling varje månad i ett år med bön och fasta i tolv timmar.
– Att be och vara utan mat i tolv timmar lät extremt tråkigt och jobbigt, men jag hängde på.
– Jag tror inte att vi hunnit be i mer än 45 minuter när det var som om någon släppte en bomb mitt i rummet. Det hände något i atmosfären, och vi började be för varandra. Från att tycka att bön var riktigt tråkigt, fick jag se något helt annat. För att be på riktigt är grymt! Det är ett riktigt äventyr.
Under tiden som Philip bad för människor började han se bilder för sitt inre.
– Det kunde vara riktigt konstiga grejer, men när jag började berätta vad jag sett, så stämde det in på personerna som jag bad för. Med tiden har jag lärt mig att sortera och uttolka de här bilderna också. Det är sjukt coolt.
Philip trodde att han hade fått se allt av det kristna livet.
– Nu insåg jag att jag egentligen inte hade känt Gud på allvar. Och jag bestämde mig för att det som jag fått uppleva nu, det ville jag ha!
– Sedan dess har det eskalerat. Jag har hittat min identitet i Gud, och jag har lärt mig att allt egentligen handlar om att lära känna sin pappa i himlen.

Bön och samtal på stan
Tillsammans med gänget från församlingen House i Göteborg är Philip ofta ute på stan för att snacka med folk och berätta om Jesus.
– Jag trodde att svenskarna var så stängda så att det inte gick att nå dem med Jesus. Men jag hade fel. Vi brukar gå till Nordstan i Göteborg, och vi öppnar ofta upp med att fråga: Vet du att Gud älskar dig och att han har en grym plan för ditt liv?
– Första gången jag var ute och snackade med folk fick jag be ihop med 28 personer som ville lära känna Jesus.
– Det är dags att bryta med vår människofruktan. Visst är det ett motstånd att gå ut och prata om Jesus i Sverige idag. Men när du väl gör det, då släpper det.

Helade på gatan
På senare tid har Philip också fått be för sjuka, och han har sett människor blir helade mitt på gatan.
– En gång träffade jag en familj. Jag fick välsigna dem och sedan frågade jag om någon av dem var sjuka eller hade ont någonstans. Den ena tjejen hade ont i magen och vi bad ihop för ett mirakel.
– Då var det som att min mun öppnade sig själv och jag sa: Du känner en värme i magen just nu, va? Jag tänkte, vad sa jag egentligen. Men hon svarade: Ja...det gör jag. Och så utbrast hon: Det gör inte ont längre. Jag blev nog lika förvånad som hon. Hon blev helt helad!
Philip fick också be för tjejens mamma som hade smärtor i ryggen.
– När vi bad för henne blev hon förvånad och frågade om någon rörde i hennes rygg, för hon kände att något rörde sig inne i ryggen. Och när hon provade att vrida och böja ryggen kunde hon göra rörelser som hon inte kunnat göra innan. Hon var också helad!
Det blev startskottet för en våg med mirakler ute på gatan.
– För när man börjar se under, då bygger det upp en atmosfär av tro.

Älska människor
På gatan kommer Philip i kontakt med människor av alla slag. För en tid sedan började han prata med en satanist.
– Jag dök på honom och frågade om han någonsin hört att Gud älskar honom. Det första han sa var "Inte en sån igen". Han berättade att han var satanist och när han sa det fick jag en sådan vrede inom mig och jag kände auktoritet i Gud.
– Jag bara talade ut att Gud är så sjukt mycket större än djävulen. Djävulen är som en liten mask jämfört med Gud. Med den auktoriteten och de orden fick han en respekt för Gud, det var något som vände för honom. Och så förklarade jag att det inte handlar om kyrkan eller att bli en tråkig "kyrknisse" utan att lära känna Gud och få en relation med honom.

Korset vändes
Philip fick be för mannen. Han fick för sitt inre se hur mannens uppochnedvända kors vändes, och han märkte att han blev mjukare och mjukare.
– Nästa vecka var jag tillbaka, då kom han springande, hoppade på mig bakifrån och gav mig en kram. Han visade mig sedan att han tagit bort sitt uppochnedvända kors och berättade att han skulle köpa ett riktigt kors istället. För något hade hänt i hans hjärta.
Philips recept för att möta människor är enkelt.
– Vi ska bara älska dem. Inte lägga på dem ett religionspaket med saker som de måste göra eller inte får göra. Vi gör alla fel, men det är inte vårt jobb att peka på detta. Vi ska istället visa dem Guds kärlek och vara goa. För när människor får uppleva Guds kärlek, då blir det förändring.


Foto: Eva Ruderstam. Med tillstånd av tidningen Inblick.


INBLICK är nyhetstidningen som beskriver omgivningen utifrån den lilla människans perspektiv. Med tyngd i kristna opinionsfrågor och tydligt ställningstagande för "dessa mina minsta" förmedlas nyhetsreportage med socialt fokus. I varje veckas tidning finns dessutom flera härliga reportage om vad Jesus gör i vanliga människors vardag. Kommer ut på torsdagar. Innehåller utförlig TV-bilaga från Kanal 10 och Kanal 10 Norge.