Carl o Lina hittade varandra på internet

Carl o Lina640
Carl och Lina Eldh träffades genom en kristen mötesplats på internet och är idag lyckligt gifta. Läs deras livsberättelse om att finna den rätte, om kampen mot utbrändhet och om hur Gud har hjälpt dem genom allt.

Det var genom sajten 7:e himlen som Lina och Carl fick kontakt. Där blir kristna i alla åldrar medlemmar för att lära känna nya vänner och kanske till och med möta kärleken.
– Lina kontaktade mig, berättar Carl. Jag fick ett mejl från henne där hon hade kommenterat min annons efter en golfkompis. Hon skrev på ett annorlunda, ironiskt och roligt sätt som genast fick min uppmärksamhet. Jag förstod genast att det här var en tjej utöver det vanliga. Hon verkade vara en spontan, stark tjej med stor självdistans, med en stor portion humor. En tjej som dessutom hade skinn på näsan och visste vad hon ville.
Lina bad till Gud om en kristen man och eftersom sången och musiken är hennes stora passion bad hon om en musiker. När Carl fick veta det sprang han och köpte sig en splirrans ny gitarr och skulle lära sig spela.
– Men vad jag vet så är den fortfarande ospelad, skämtar Lina. Jag kände att om jag skulle hitta en kristen kille så fick det nog vara via nätet, då det inte fanns så värst många sådana här i Bjärnum. Men sedan lämnade jag allt till Gud och det var ju det bästa, för han kan ju verkligen fixa det! Mitt huvud sa direkt, första gången jag och Carl träffades, att han var min blivande man, och mitt hjärta sa det lite senare.
Lina och Carl blev ett par den förste juli 2006, de förlovade sig den förste december samma år, gifte sig den tionde maj 2008, och fick dottern Thilda i mars 2010.

Nytt jobb
Inför flytten ner till Lina i Skåne sa Carl upp sig från sitt jobb i Jönköping utan att ha funnit ett nytt jobb. Detta gjorde han tre månader innan bröllopet.
– Det var med en viss oro måste jag medge, men Lina hade tro för oss bägge två och sa till mig att jag måste våga ”gå på vatten”, säger Carl.
På måndag samma vecka som de skulle gifta sig fick Carl ett samtal från ett företag som han tidigare träffat för en annan tjänst.
– På onsdagen träffade jag dem och på fredagen skrev jag på anställningskontraktet, säger Carl.
Dagen efter gifte Carl och Lina sig. Måndagen efter att de kommit hem från bröllopsresan började Carl sitt nya jobb.

Tro i med och motgång
Carls och Linas tro på Gud har varit ett stort stöd för Lina genom den svåra tid då hennes pappa har haft cancer och fortfarande kämpar mot sjukdomen. – Det är alltid skönt att ha sin tro att luta sig emot när svårigheterna kommer. Utan Gud hade vi aldrig varit där vi är i dag, menar Lina.
– För oss är vår tro på Jesus det centrala. De motgångar och svårigheter vi möter fördjupar vår tro och vår relation med Jesus, och relationen till varandra. Ju mer vi litar på Jesus, desto mer bär han oss och leder oss, säger Carl.

Musikteaterskola
I församlingen är Lina med och sjunger framme på scenen. Hon har gått Gospellinjen på Glim-åkra folkhögskola och planerar att starta en gospelkör. Sången betyder otroligt mycket för henne och hon ser den som en gåva från Gud. När hon var liten drömde hon om att kunna sjunga och bad om det.
– Jag fick en oslipad diamant som jag har fått träna upp. Jag drömde om att få gå på en musikteaterskola, men när jag som 23-åring drabbades av utbrändhet kändes det omöjligt.
Lina gick in i väggen när hon jobbade övertid inom sjukvården, samtidigt som hennes dåvarande pojkväns mamma gick bort i cancer. Hon ville ställa upp för alla och i kombination med andra bakomliggande händelser i tonåren, bidrog detta till att hon blev sjuk och inte kunde jobba längre. Hon hade svårt att sova på nätterna, men en natt kom vändpunkten.
– Jag ropade i min desperation till Gud att så här kan jag inte leva. Jag skrek att antingen tar du hela mitt liv och gör vad du vill med det, eller så orkar jag inte leva längre, berättar Lina.
Då hände något och hon fick sakta livsglädjen och kraften tillbaka. Hon fick ett Bibelord från Psalm 40: ”Stadigt hoppades jag på Herren, och han böjde sig till mig och hörde mitt rop. Han drog mig upp ur fördärvets grop, ur den djupa dyn, han ställde mina fötter på en klippa, han gjorde mina steg fasta, han lade i min mun en ny sång, en lovsång till vår Gud.”
– Jag kan aldrig förneka vad Gud har gjort för mig, jag fick en sådan enorm kraft och styrka att jag kunde förflytta berg. Till slut så blev även drömmen om att gå på Musikteaterskolan verklighet.

Växa ihop
Även Carl var nära att bli utbränd, i samband med deras husrenovering.
– Husrenoveringen var mentalt och fysiskt en prövosam tid då vi hela tiden levde i renoveringen. När vi har fått distans till det hela ser vi att Gud har lett oss hela vägen. Renoveringen har även fått stor inverkan i sökandet efter rätt församling där vi kan rota oss och växa i vår relation till Gud.
Allt går hand i hand med varandra, menar Carl och Lina.
– Man måste behandla varandra med respekt och låta tiden, med allt som sker, få en att växa ihop. Man behöver låta varandra vara de unika individer man är utan att försöka förändra varandra.Text & Foto: Angelica Victorin. Med tillstånd av tidningen Inblick.

INBLICK är nyhetstidningen som beskriver omgivningen utifrån den lilla människans perspektiv. Med tyngd i kristna opinionsfrågor och tydligt ställningstagande för "dessa mina minsta" förmedlas nyhetsreportage med socialt fokus. I varje veckas tidning finns dessutom flera härliga reportage om vad Jesus gör i vanliga människors vardag. Kommer ut på torsdagar. Innehåller utförlig TV-bilaga från Kanal 10 och Kanal 10 Norge.