Grunderna i kristen tro

Här hittar du några små videor som tar dig igenom de första grunderna i kristen tro.
Inspelningarna är gjorda med och av Kristofer Aspen som bor på Malta.

Del 1 – Att följa Jesus är att bli en lärjunge Kristofer delar från sina egna erfarenheter och undervisar om 3 saker som visar på att vi följer Jesus. 1. En Jesu lärjunge är född på nytt 2. En Jesu lärjunge är döpt i vatten och den Helige Ande 3. En Jesu lärjunge är klädd med kraft av den Helige Ande
I denna video så visar jag på att det enda vi behöver för att kunna bevisa att Gud finns är ögon att se med och en hjärna som fungerar.
Kristofer pratar om olika sätt och tips hur vi kan studera Bibeln. En bra sida där du gratis kan hitta bibelkommentarer och andra studieverktyg ifrån tex. C H Spurgeon och John Wesley samt från många andra är: http://www.studylight.org/
I den här videon så svarar jag på frågor som jag fått från er tittare.
Några av frågorna jag tar upp är:
Vad krävs för att man ska börja att kalla sig troende?
Hur ber man?
Hur ber man om syndernas förlåtelse?
Hur renar jag mig från mina synder?
Hur gör jag för att inte ha ett ben i världen och ett ben hos Gud?