Ett helt nytt liv

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv” (Joh. 3:16).

Gud älskar dig och vill att du ska leva i gemenskap med honom. Vägen är öppen genom Jesus Kristus som säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig” (Joh. 14:6).

VAD KAN JESUS GÖRA?
Människan är skild från Gud genom sin synd. ”Synden” betyder att människan ”missar målet”. Hon har valt att gå sin egen väg.

Guds gåva till oss är Jesus Kristus som genom sin död på korset öppnar en väg för människan så att hon, trots synden, kan ha gemenskap med Gud.

Du kan ta emot det Jesus har gjort för dig genom en bön. Då kommer Jesus in i ditt liv:
Gud, förlåt mig för att jag har gått min egen väg. Tack för att du sände din son Jesus Kristus. Jag vill ta emot det han gjorde för mig och låta honom bli min Frälsare och Herre.
Jesus kom in i mitt liv, jag vill leva tillsammans med dig.
Amen.

Skriv till ossinfo@jesus.se om du vill berätta att du just har blivit en kristen. Skriv också om du har frågor eller om du undrar något om hur ett nytt liv med Jesus fungerar.

Tips! Läs mer om kristen trosbekännelse: En kristen trosbekännelse utgår från apostlarnas tro, bland annat Paulus som i sitt brev till romarna, författat på 60-talet skrev att ”om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad” (Rom 10:9). [Länk till KRISTEN TROSBEKÄNNELSE]

EN HJÄLPARE FÖR DEN SOM TROR

Jesus lämnade sina lärjungar – de som kommit till tro på honom – med ett löfte: ”Men Hjälparen, den heliga anden som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt som jag har sagt er. Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet” (Joh 14:26-27).

Den Helige Anden är den kraft som kommer med liv – den fanns redan i skapelsens början. I den kristna trosbekännelsen är Den Helige Anden en del av treenigheten.

På samma sätt som Den Heliga Anden gav lärjungarna mod att berätta om Jesus så är Den Heliga Anden en hjälpare för varje kristen. Den Heliga Anden ger vägledning, tröst och mod.

Om du har bett bönen ovan och precis blivit en kristen kan du ta kontakt med oss genom att använda formuläret nedan. Du kommer då att få en bok helt utan kostnad från oss. Alla kontakter är givetvis under tystnadsplikt och inga uppgifter lämnas ut till någon. För att vi snabbt ska kunna ge dig information som är bra att ha ber vi dig lämna uppgifter om var du bor och din ålder.