Helad från spänningsvärk

Ulla-Mari600Ulla-Mari Barks barnatro byttes till ett otryggt liv ute i världen. I samband med att pappan dog sträckte hon sig efter Gud igen. Då blev hon också helad från en spänningsvärk som tvingat henne sluta jobba som busschaufför.

 

Ulla-Mari Bark växte upp i en kristen familj i Bergeforsen några mil norr om Sundsvall. Som barn älskade hon Jesus och visade det genom att sjunga och be hela tiden. Men det var tufft att vara troende som ung.
– Jag blev ofta retad för min familj. Det var ångestladdat i skolan. Jag fick försvara min pappa och fick ta emot många hugg för att han var ute och evangeliserade i hemmen, säger Ulla-Mari.
I elvaårsåldern tog hon steget och döpte sig. Men inte ens det räckte för att hålla kvar hennes tro. Hon började välja andra vägar än de föräldrarna ville att hon skulle gå.
– När jag kom i tonåren slutade jag gå i kyrkan och mamma och pappa blev förstås ledsna på mig.
Hon ville börja sitt liv rätt och träffade en man och fick två fina barn. De planerade att gifta sig men han hade missbruksproblem så förhållandet höll inte. När barnen var fem och sex år dog mannen av ett fall från sjätte våningen. Då hade Ulla-Mari träffat en ny man och de hade dessutom ett nyfött barn.
– Mitt liv blev fyllt av ångest, sorg och rädslor. Jag mådde psykiskt dåligt och hade ont i kroppen. På nätterna ringde jag efter pappa som kom och bad för mig. Han sa att problemet var att jag försökte leva i två världar samtidigt.
Jag svor som en borstbindare på dagarna och bad till Gud på kvällarna att han skulle bevara mig, för jag ville inte gå förlorad, säger Ulla-Mari.

 


Hörde Guds röst
Vid trettio års ålder mötte hon Gud på riktigt. En natt när hon hade varit vaken i flera dygn i tårar och ångest, bad hon Gud att han skulle visa henne ett tecken.
– En kraftig och bestämd röst kom i rummet som en tryckvåg.
Rösten sa: ”Vem älskar du?” och jag flög upp på fötterna och svarade: ”Jag älskar dig”.
Den natten sov hon för första gången på flera dygn men trots Gudsmötet fortsatte hon att leva som tidigare. Genombrottet kom när Ulla-Maris pappa dog förra hösten och sorgen gjorde hennes situation kritisk.
– Tryggheten i att mamma och pappa bad för oss var borta och vem skulle jag nu vända mig till?
Ulla-Maris tankar gick till barnaåren i Filadelfia i Bergeforsen och ungdomspastorn Samuel Svensson gjorde sig ständigt påmind. Trots bristande datorvana lyckades hon hitta en e-postadress till honom. Hon skrev till Samuel och frågade om han mindes hennes pappa. Svaret kom i ett långt och kärleksfullt brev från Skåne.
– Samuel hade nyligen tänkt på vår familj, något släppte inom mig och mina tårar började rinna.
Samuel fortsatte att hålla kontakten. I maj ringde han och tipsade om att Birger Skoglund skulle komma till Timrå och Ulla-Mari åkte dit. Predikanten gick omkring bland bänkarna under mötet och talade ut ord från Herren till besökarna. Han kom fram till Ulla-Mari och sa: ”Du har gjort så mycket hemskt i ditt liv och varit med om så mycket elände. Nu lyfter Jesus av dig den bördan.” Senare under mötet säger Birger att Jesus vill hela en kvinna som har ont i huvudet och axlarna och diagnosen som läkarna har gett är spänningsvärk.


Helad från värk
– Jag var så förundrad, det stämde på mig för jag hade slutat köra buss för det. Sen blev jag helad! Nu har det gått ett halvår och inga symptom på smärta, hjärtklappning eller dödsångest har kommit tillbaka.
Ulla-Mari läser första terminen till undersköterska och planerar för ett nytt yrkesliv. Hon lever med sin familj på gården i Ede som ligger några mil väster om Sundsvall. Tre barn är utflugna och i våras fick hon sitt första barnbarn.
– Jag känner att Gud har varit så tålmodig med mig. Han har välsignat mig med fem friska barn och det har gått bra för dem.
Hon har hittat ett andligt hem i Pingstkyrkan i Fränsta, som ligger ett par mil från Ede. Glädjen som hon hade som barn har kommit tillbaka.
– Livet som frälst är jätteroligt, absolut inte tråkigt och gammalmodigt. Och jag känner frid nu, för att jag har en annan Far i Himlen som tar hand om mig. Det är en sådan skillnad mellan att leva ett liv i mörker och det liv jag lever nu. Att våga ta ett steg närmare Gud är en bra början.

Text & Foto: Gunvor Wärme.
Med tillstånd av tidningen Inblick.

INBLICK är nyhetstidningen som beskriver omgivningen utifrån den lilla människans perspektiv. Med tyngd i kristna opinionsfrågor och tydligt ställningstagande för "dessa mina minsta" förmedlas nyhetsreportage med socialt fokus. I varje veckas tidning finns dessutom flera härliga reportage om vad Jesus gör i vanliga människors vardag. Kommer ut på torsdagar. Innehåller utförlig TV-bilaga från Kanal 10 och Kanal 10 Norge.