Nyhemsveckan - en plats för helande

Bon på Nyhem640
Nyhemsveckan är en konferens full av inspirerande gudstjänster, härlig musik, barnmöten, nya människor och härliga Gudsmöten till ande, själ - och kropp.

På årets konferens får förbönen och helandet en stor plats.
John Derneborg är pastor i pingstförsamlingen i Vänersborg. Han är också den som under flera år samordnat förbönstjänsten under Nyhemsveckan.
– Vi har förbön i samband med gudstjänsterna, men vi har också under flera år haft speciella förbönssamlingar där förebedjare finns på plats enbart för att be för folk. Det kommer vi att fortsätta med i år också.
Men i år har Pelle Hörnmark tagit initiativ till att lyfta förbönen och helandetjänsten ytterligare.
– På torsdagen kommer vi att ägna hela eftermiddagen åt att samtala och undervisa om helande och att be för sjuka. Vi kommer att uppmuntra alla att be för varandra. För helande är inte bara något som stora helandeevangelister ägnar sig åt. Det är något som vi alla kan och ska använda ute i församlingarna. Fokus ligger inte på förebedjaren utan på Gud. Vi kan alla be för helande i Jesu namn.
Själv reser John över hela landet för att undervisa om helande, och inspirera församlingarna att be för sjuka.
– Det finns en sådan hunger efter detta. Och det händer så mycket idag. Under de första åren på 2000-talet fick jag bara se enstaka fall av helande, men de senaste två-tre åren har det hänt så mycket. Fokus ligger på att utrusta församlingar och helanden sker när vanliga kristna ber vid så gott som varje möteshelg. Det känns att det är något på gång.
Även under de senaste Nyhemsveckorna har allt fler fall av helande rapporterats in.
– Under 2007 fick vi in ett enda vittnesbörd, under 2008 15 stycken och förra året kom 25 personer fram till förebedjarna och berättade att de blivit helade under förbönen. Människor har också blivit helade i samband med gudstjänster och genom förbönen på Nyhemsradion, och jag upplever en stor öppenhet för helande på Nyhemsveckan, säger John Derneborg.

Vittnesbörd från Nyhem 2009:
1. En tjej hade värk i knäet, men upplevde att hon blev helt bra!
2. En kvinna hade värk på grund av inflammation i axlarna, men blev helt frisk!
3. En äldre man med ont i knäna, var mycket glad då han blev 50 procent bättre!
4. Två personer med värk i bihålorna upplevde att de blev helade från detta!
5. En kille som hade ont i knäet, blev helad!
6. En kille som sa att han hade många "knutar" i halsen, sa att han blev 95 procent bättre!
7. En kvinna som hade smärta både i foten och i hjärttrakten sa att hon blev helt bra!
8. En kvinna som hade värk i fingrarna och i höften efter en halkolycka sa att hon blev fullständigt helad i både höft och fingrar. Höften som brukade låsa sig fungerade nu helt normalt!
9. En äldre kvinna kom in i rummet "av misstag", men blev fullständigt helad från värken som under flera år suttit på flera punkter utefter vänster arm!
10. En kvinna sa att hon blev helt fri från värken i sina fötter!
11. En man som haft nackproblem i 25 år och inte kunde vrida huvudet åt sidorna, sa att han blev helt bra!
12. En kille som haft värk i händerna under många år blev helt bra!
13. En inflammerad värkande fot blev fullständigt helad!
14. En man med ryggproblem blev helad!
15. En kvinna som inte kunde stå under några längre stunder blev så pass mycket bättre att det nu gick utmärkt att stå!
16. Ytterligare en kvinna med ont i ryggen blev helad!
17. En kvinna med knäproblem blev mycket bättre!
18. En kille som vridit till knäet vid fotbollsspel veckan innan hade varit på sjukhuset och röntgat sig. Läkarna hade konstaterat att det fanns fett och brosk i det blodfyllda knäet och att ledbandet var slappt. Han hade gått på krycka dess. Efter förbönen så var svullnaden fortfarande kvar, men smärtan fullständigt borta!
19. En kvinna med ryggsmärtor sedan en fallolycka för tio år sedan, hade en skuldra som låst sig på något sätt. Efter förbönen släppte låsningen. På kvällsmötet kunde hon sitta två timmar utan smärtor. "Det känns som att jag sitter i en skön fåtölj", kommenterade hon!
20. En person upplevde att han blev helad från sin förkylning!
21. Ytterligare en tjej blev helad i sitt knä!
22. En kvinna med en inflammerad knöl på armen som gjorde "vrålont" när hon rörde vid den, kände det "som om någon satte en kortisonspruta i armen" och all värk försvann!
23. En kvinna som inte kunde röra på nacken återfick full rörlighet!
24. En kvinna med ryggproblem blev fullständigt helad!
25. En kvinna med nervvärk i benen upplevde att smärtan försvann!


Text & Foto: Eva Ruderstam. Med tillstånd av tidningen Inblick.

INBLICK är nyhetstidningen som beskriver omgivningen utifrån den lilla människans perspektiv. Med tyngd i kristna opinionsfrågor och tydligt ställningstagande för "dessa mina minsta" förmedlas nyhetsreportage med socialt fokus. I varje veckas tidning finns dessutom flera härliga reportage om vad Jesus gör i vanliga människors vardag. Kommer ut på torsdagar. Innehåller utförlig TV-bilaga från Kanal 10 och Kanal 10 Norge.